Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μία γνώση από τα βάθη του χρόνου


Οι μύθοι οι οποίοι αναφέρονται στην Κινέζικη αστρολογία και στις απαρχές των ζωδίων έτσι τουλάχιστον όπως έχουν φθάσει μέχρι τις μέρες μας, αναφέρονται στην εποχή τοθ Βούδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κινέζικο ωροσκόπιο είναι πάρα πολύ παλιό, συνδεδεμένο με την πλούσια κινέζικη φιλοσοφία. Είναι μία γνώση που έφθασε στις μέρες μας σχεδόν αναλλοίωτη μέσα από αμέτρητες γενεές ανθρώπων, καθώς η κινέζικη κουλτούρα έχει την εξής ιδιομορφία: απορρίπτει την αλλαγή.
Ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 12 σημάδια κάθε ένα από τα οποία συμβολίζεται από ένα ζώο και κυβερνάει ένα έτος. Με αυτόν τον τρόπο, την εναλλαγή δηλαδή των 12 ζωδίων ανά έτος, δημιουργείται ένας δωδεκαετής κύκλος.
Η γέννηση του κινέζικου ζωδιακού κύκλου, συνδέεται με αρκετούς μύθους. Από αυτούς ο πιο διαδεδομένος λέει πως ο Βούδας κάλεσε τα ζώα σε έναν αγώνα με έπαθλο τη θέση τους στο ζωδιακό κύκλο ανάλογα με την σειρά στην οποία θα τερμάτιζαν.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ο κύκλος των 12 ζωδίων ο οποίος ξεκινάει με τον Αρουραίο και ακολουθείται από τα υπόλοιπα ζώα όπως μπορείς να δεις στην παρακάτω εικόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου