Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μία γνώση από τα βάθη του χρόνου


Οι μύθοι οι οποίοι αναφέρονται στην Κινέζικη αστρολογία και στις απαρχές των ζωδίων έτσι τουλάχιστον όπως έχουν φθάσει μέχρι τις μέρες μας, αναφέρονται στην εποχή τοθ Βούδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κινέζικο ωροσκόπιο είναι πάρα πολύ παλιό, συνδεδεμένο με την πλούσια κινέζικη φιλοσοφία. Είναι μία γνώση που έφθασε στις μέρες μας σχεδόν αναλλοίωτη μέσα από αμέτρητες γενεές ανθρώπων, καθώς η κινέζικη κουλτούρα έχει την εξής ιδιομορφία: απορρίπτει την αλλαγή.
Ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 12 σημάδια κάθε ένα από τα οποία συμβολίζεται από ένα ζώο και κυβερνάει ένα έτος. Με αυτόν τον τρόπο, την εναλλαγή δηλαδή των 12 ζωδίων ανά έτος, δημιουργείται ένας δωδεκαετής κύκλος.
Η γέννηση του κινέζικου ζωδιακού κύκλου, συνδέεται με αρκετούς μύθους. Από αυτούς ο πιο διαδεδομένος λέει πως ο Βούδας κάλεσε τα ζώα σε έναν αγώνα με έπαθλο τη θέση τους στο ζωδιακό κύκλο ανάλογα με την σειρά στην οποία θα τερμάτιζαν.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ο κύκλος των 12 ζωδίων ο οποίος ξεκινάει με τον Αρουραίο και ακολουθείται από τα υπόλοιπα ζώα όπως μπορείς να δεις στην παρακάτω εικόνα.


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Γιατί ο χρόνος είναι σύμμαχός σου στην προσπάθεια της επανασύνδεσης;


Αυτή είναι η κορυφαία συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς όταν ζητάς τη επανασύνδεση:

Άσε κάποιο χρόνο να περάσει χωρίς να επιδιώξεις οποιαδήποτε μορφής επικοινωνία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι.

  1. 1.       Έχεις το χρόνο να σκεφτείς αν πραγματικά η επανασύνδεση είναι κάτι που θέλεις να επιδιώξεις. Κάθε ένας όταν είναι σε κατάσταση πανικού δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Αλώστε καθώς ο εγωισμός έχει δεχθεί πλήγμα, είναι πολύ πιθανόν απλά να ψάχνεις τρόπο να πληρώσεις τον/την πρώην σου με το ίδιο νόμισμα. Επιπλέον ο χρόνος θα σου δώσει τη δυνατότητα να σκεφτείς τι πραγματικά έφταιξε και οδηγηθήκατε στο χωρισμό, καθώς και πράξεις και συμπεριφορές που ενδεχομένως χρειάζεται να αλλάξουν.

  2.  2.       Το να φανερώσεις πόσο έχεις πληγωθεί, μόνο ελκυστικό δεν δείχνει. Μην ψάχνεις για συμπόνια – άλλωστε δεν θέλεις να γυρίσει πίσω για αυτό. Είναι κανόνας της συμπεριφοράς. Μας ελκύει αυτό ακριβώς που δεν μπορούμε να έχουμε. Μην μπεις λοιπόν στη λογική του εύκολου θύματος. Γίνε το θήραμα και όχι ο θηρευτής.

  3. Διάβασε το άρθρο Ψάχνεις πραγματικά την επανασύνδεση;

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Σχέσεις και ζώδια : Λέων και Κριός, σχέση οργής ή πάθους;


Ο Κριός και Λέοντας είναι δύο από τα πιο δυναμικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου.
Εδώ προκύπτει αναπόφευκτα το ερώτημα πόσο εύκολο είναι δύο ζώδια που στη βάση τους είναι εγωκεντρικά να συνυπάρξουν;
Όσο κι αν σε πολλούς ακούγεται παράξενο το ερωτικό ταίριασμα ανάμεσα σε αυτά τα δύο ζώδια είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς που μπορεί να προκύψουν.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα κοινά ωστόσο που ενώνουν τα παραπάνω ζώδια είναι τέτοια ώστε οι όποιες συγκρούσεις να ξεπερνιούνται ή να γίνονται μέρος του ερωτικού παιχνιδιού.
Τόσο ο Κριός όσο και ο Λέοντας, μοιράζονται την ανάγκη για περιπετειώδη και έντονη ζωή, γεμάτη δράση και δραστηριότητες. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός συνδετικός κρίκος, καθώς και τα δύο ζώδια έχουν την ανάγκη ενός τέτοιου τρόπου ζωής. Παράλληλα ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση που και οι δύο διαθέτουν, είναι για τον καθένα τους ένα στοιχείο ιδιαίτερα ελκυστικό, κάτι το οποίο αναζητάνε στο σύντροφό τους.
Με άλλα λόγια αν θα έπρεπε να δώσουμε ένα χρώμα στον παραπάνω συνδυασμό θα λέγαμε φουλ στο κόκκινο.

Διάβασε όλα τα άρθρα της κατηγορίας μας Ζώδια και Σχέσεις

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πως φλερτάρουν τα ζώδια του νερού;


Το νερό ως στοιχείο σχετίζεται με τα συναισθήματα. Στα ζώδια λοιπόν τα οποία βρίσκονται πάνω του προσδίδει ευαισθησία. Η ρευστότητα που το χαρακτηρίζει ως στοιχείο περνάει επίσης και στα ζώδια τα οποία κυβερνά παράλληλα με κάτι μυστηριώδες που ταιριάζει με τα μυστήρια που κρύβει κάτω από την υγρή του φύση.

Τα τρία υγρά ζώδια είναι : ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς.
Τα τρία ζώδια που διέπονται από το στοιχείο του νερού, αξιοποιούν με διαφορετικό τρόπο τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του.

Και τα τρία παραπάνω ζώδια αγαπάνε το φλερτ. Κάθε ένα από αυτά όμως το αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο, με κοινό όμως στοιχείο ότι είναι και τα τρία ιδιαίτερα ερωτικά. Παρακάτω μπορείς να δεις με ποιον.

Καρκίνος και Φλερτ
Ένας Καρκίνος θα είναι πάνω από όλα τρυφερός. Το φλερτ του χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τα μάτια, ενώ είναι υπομονετικός και ιδιαίτερα συναισθηματικός.

Σκορπιός και Φλερτ
Ο Σκορπιός αγαπάει το φλερτ. Αυτό είναι βέβαιο. Άλλωστε δεν χαρακτηρίζεται άδικα το πιο ερωτικό ζώδιο του κύκλου.

Ιχθείς και Φλερτ
Ο ρομαντισμός προσωποποιημένος. Ιδιαίτερα ευαίσθητο ζώδιο, πολλές φορές ντροπαλό.

Διάβασε πως φλερτάρουν όλα τα ζώδια στο άρθρο Πως φλερτάρει κάθε ζώδιο;

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πόσο φίλος μπορεί να είσαι με ένα Σκορπιό;



Σκορπιός! Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Μυστηριώδης, αισθησιακός, εκδικητικός.
Εκδικητικός;
Ναι εκδικητικός. Αυτό είναι ένα από τα σημεία για τα οποία είναι ευρέως γνωστός ο Σκορπιός  ότι δηλαδή είναι το ζώδιο που δεν συγχωρεί και αναζητάει την εκδίκηση. Αυτή είναι μία συμπεριφορά που μπορείς να θεωρήσεις δεδομένη τόσο στις προσωπικές όσο και στις φιλικές του σχέσεις.
Πόσο φίλος όμως μπορείς να είσαι με ένα τέτοιο ζώδιο;
Πριν δούμε τι αναζητάει ένας Σκορπιός σε μία φιλία, μπορούμε να δούμε τι είναι αυτό που ο ίδιος προσφέρει.
Ακόμα κι αν ακούγεται παράξενο για ένα ζώδιο με… αυτό το όνομα, ο Σκορπιός είναι καλός φίλος. 
Ως ζώδιο του νερού είναι συναισθηματικός στις σχέσεις του όσο κι αν φαίνεται μη συμβατό με ένα ζώδιο δύστροπο και κτητικό. Αυτό για το οποίο μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος είναι πως από την στιγμή που είσαι εντάξει απέναντί του, θα έχεις δίπλα σου ένα πιστό φίλο.
Τι ζητάει όμως από εσένα;
Αναζητάει την πίστη την οποία σου δίνει. Αυτό που δεν θέλει σε καμία περίπτωση είναι να νοιώσει ότι για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι εντάξει απέναντί του. Σε αυτή την περίπτωση να είσαι βέβαιος πως δεν θα σε συγχωρέσει.
Στο άρθρο Πως θα τον κερδίσεις με οδηγό τα άστρα μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για το πως βλέπει τιε σχέσεις ο Σκορπιός και τα άλλα ζώδια.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Χωρισμός : Ποια είναι τα πιο ευαίσθητα ζώδια;


Όλοι οι άνθρωποι δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στο χωρισμό. Άλλοι μπορεί να κλάψουν, άλλοι να θυμώσουν, άλλοι πάλι να το πάρουν εντελώς ανάλαφρα σαν ένα βήμα προς κάτι καινούργιο.
Η αντίδραση των ανθρώπων στο χωρισμό, εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε ένα από εμάς. Όμως αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σαφώς σχετίζονται με το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε.
Κατά συνέπεια η αντίδραση στο χωρισμό, πώς νοιώθει και πόσο εύκολα τον ξεπερνάει κανείς είναι κάτι το οποίο σίγουρα σχετίζεται με το ζώδιο στο οποίο ανήκει.
Στο άρθρο αυτό θα δούμε τους «ευαίσθητους» του ζωδιακού κύκλου, τα ζώδια δηλαδή εκείνα που επηρεάζονται περισσότερο από το χωρισμό.
Πρωταθλητής της ευαισθησία δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ιχθύ. Το ρομαντικό αυτό ζώδιο είναι βέβαιο πως έχει πλάσει μέσα στο μυαλό του την ιδανική σχέση. Πληγώνεται πολύ και αργεί να το ξεπεράσει.
Λίγο πιο πίσω ακολουθεί το ζώδιο του Καρκίνου, το δεύτερο από τα ζώδια του υγρού στοιχείου. Το πρόβλημα του Καρκίνου είναι ότι δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με αποτέλεσμα να πληγώνεται.
Όσο κι αν δεν του φαίνεται ο Ζυγός είναι ο αυτός που ολοκληρώνει την ομάδα. Αυτό οφείλεται στην ίδια την φύση του ζωδίου και την τάση του για συντροφικότητα.

Στο άρθρο Ζώδια και χωρισμός.  Πώς αντιδρούν τα ζώδια στον χωρισμό? Μπορείς να βεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε ζώδιο.

Διάβασε  όλα τα άρθρα της κατηγορίας μας Ζώδια και Σχέσεις

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μήπως έχει τη διάθεση να με χωρίσει;


Μήπως έχει τη διάθεση να με χωρίσει;

5 Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει αρχίσεις να ανησυχείς



Όλα πήγαινα τόσο καλά και… ξαφνικά χωρίσαμε.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς το παραπάνω είναι μάλλον μία σπάνια, μα πολύ σπάνια περίπτωση. Τα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση μας στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν κάνει την εμφάνιση τους πριν τη μοιραία λέξη χωρίζουμε. Άλλο που πολλές φορές είτε επιλέγουμε να τα παραβλέψουμε, είτε απλά δεν έχουμε δώσει σημασία.
‘Όσο λοιπόν θέλουμε να  πιστέψουμε πως αποφεύγοντας το πρόβλημα αυτό σταματάει να υπάρχει, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει. Προκειμένου λοιπόν να λάβεις έγκαιρα τα μέτρα σου, σου παρουσιάζω πέντε σημάδια χωρισμού τα οποία κανονικά θα πρέπει να βάλλουν ψύλλους στα αυτιά σου.

ΣΗΜΑΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 1 Η επικοινωνία μεταξύ σας ελαττώνεται

Αν η μεταξύ σας επικοινωνία ελαττώνεται είτε ποσοτικά είτε ποιοτικά τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσεις. Λιγότερα μηνύματα, συντομότερες συνομιλίες και μονολεκτικές απαντήσεις θα πρέπει να σε βάλλουν σε σκέψη.

ΣΗΜΑΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 2 Μυστικοπάθεια

Αν αποφεύγει να σου δώσει σαφείς απαντήσεις σε σχέση με το που ήτανε, αρχίσει να μιλάει ψιθυριστά στο τηλέφωνο ή είναι αλλού από εκεί που σου έχει πει, μάλλον η σχέση σας έχει πάρει την κάτω βόλτα.

ΣΗΜΑΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 3 Άσκηση κριτικής

Ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά είναι όταν ασκεί κριτική για πράγματα που δεν συνήθιζε να ενοχλείται.

ΣΗΜΑΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 4 Εναλλαγές στη διάθεση

Μία μικρή κυκλοθυμία εντάξει μπορεί να είναι παροδική. Αν όμως συνεχίζεται ψάξε να βρεις τι μπορεί να φταίει.

ΣΗΜΑΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 5 Επιβράδυνση της σεξουαλικής ζωής

Μειωμένη ερωτική διάθεση, λιγότερη ένταση και πάθος δείχνουν ότι πιθανόν κάτι να πάει στραβά.

6 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χωρίσεις από την σχέση σου


Βρίσκεσαι μπροστά στο εξής δίλλημα. Από τη μία η σχέση σου δεν είναι αυτή την οποία ο καθένας έλεγε ιδανική από την άλλη όμως μήπως πρέπει να δώσεις ακόμα μία ευκαιρία. Μήπως κάνεις λάθος και τα πράγματα πρόκειται να φτιάξουν στην πορεία;

Πολλοί μαζί με εσένα είτε έχουν βρεθεί σε ανάλογο δίλλημα, είτε έχουν συνηθίσει να είναι με κάποιον σε τέτοιο βαθμό που η ιδέα να ζήσουν με τον εαυτό τους  τραβάει προς τα πίσω από το να πάρουν την οριστική απόφαση να χωρίσουν.

Παρακάτω μπορείς να δεις κάποια από τα σημάδια που δείχνουν πως αναμφίβολα η σχέση σου έχει πάρει την κάτω βόλτα. Από κει και πέρα η απόφαση για το αν θα χωρίσει ή όχι είναι δική σου.

ΣΗΜΑΔΙ Νο 1 Αν ασκήσει πάνω σου βία με οποιοδήποτε τρόπο

Σε αυτή την περίπτωση δεν το συζητάς ούτε περιμένεις να δεις αν θα επαναληφθεί. Χωρίζεις.

ΣΗΜΑΔΙ Νο 2 Όταν δεν νοιώθεις ότι μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα

Αν καταπιέζεις τον εαυτό σου σε αυτά που θέλεις να πεις ή να κάνεις μάλλον ήρθ
ε η ώρα να προχωρήσεις.

ΣΗΜΑΔΙ Νο 3 Όταν τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες σας είναι εντελώς διαφορετικές

Σε αυτή την περίπτωση αν συνεχίσετε ένα από τους δύο θα είναι δυστυχισμένος.

ΣΗΜΑΔΙ Νο 4 Όταν δεν είναι κοντά σου όταν τον/την χρειάζεσαι

Μία σχέση ποτέ δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη έτσι δεν είναι;

ΣΗΜΑΔΙ Νο 5 Όταν τα ίδια προβλήματα επαναλαμβάνονται

Τα είπαμε τα συμφωνήσαμε ωστόσο μετά από δέκα μέρες τα ίδια. Αν σκοπεύεις να συνεχίσεις καλή υπομονή.

ΣΗΜΑΔΙ Νο 6 Όταν αρνείται να συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν

Το πιθανόν είναι πως τα ίδια προβλήματα θα συνεχίσουν να σε ταλαιπωρούν. Για όσο φυσικά αντέχεις.
διάβασε τα άρθρα:


Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

συμβουλές επανασύνδεσης: πώς θα γυρίσει πίσω ο/η πρώην


Χώρισες πριν λίγο καιρό με τον/την πρώην σου αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τον/την σκέφτεσαι και θέλεις να τον/την κερδίσεις πίσω.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρίσει?Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να τα καταφέρεις; Ποια είναι η μέθοδος που θα  οδηγήσει στην επανασύνδεση με τον/την πρώην σου??

  • Απολογισμός της σχέσηςΠρώτα απ’ όλα πρέπει να καταλάβεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο χωρίσατε. Ναι, σίγουρα ειπώθηκε κάποια δικαιολογία όπως “Δεν πάει άλλο…” αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος. Αν θέλεις να φτάσεις στην επανασύνδεση και να είστε καλά πρέπει να βρείς του λόγους που φτάσατε στο χωρισμό.

  • Δώσε χρόνο  στον εαυτό σου: Πρέπει να δεις την κατάσταση πιο ήρεμα και πιο ξεκάθαρα. Ο χωρισμός είναι ακόμα “φρέσκος” και σίγουρα σε κατακλύζουν συναισθήματα και σκέψεις:

“Τον/την θέλω πίσω ξανά”

“Πως θα τον/την ξανακερδίσω”

“Δεν αντέχω μακριά του/της “

“υπάρχει τρόπος να γυρίσει ξανά ο/η πρώην μου?”


 Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο να σκεφτεί μακρυά από τον/την πρώηνσου. Είναι ένα αναγκαίο βήμα για την επανασύνδεση

  • Μην ρωτάς τι κάνει: Σίγουρα καίγεσαι να μάθεις τι κάνει αλλά δεν πρέπει. Μην ρωτάς τους φίλους της/του ή την οικογένεια του Μην κοιτάς τη σελίδα του/τηςπρώην σου στο facebook ή στο twitter.

  • Κόψε κάθε επικοινωνία: Και αυτό δε σημαίνει μόνο να μην πάρεις τηλέφωνο αλλά δεν πρέπει να στείλεις ούτε μήνυμα, ούτε email, ούτε inbox!!

  • Μην κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις: Μην παρακαλέσεις, μην δέιξεις οτι ζηλέυεις ή οτι τον/ την έχεις ανάγκη, μην δέιξεις οτι στεναχωριέσαι , μην προκαλείς τσακωμούς. Η λύπηση του/της δεν θα οδηγήσουν στηνεπανασύνδεση σας.
  • Ανανεώσου: Άλλαξε χτένισμα ή στυλ. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου και βγες με φίλους σου. Σίγουρα αυτό θα τον/την κάνει να αναρωτιέται και σίγουρα θα θέλει να μαθέι τι συμβαίνει στη ζωή σου!
πηγή:

Τα λάθη του χωρισμού


Πως πρέπει να αντιδράσεις σε έναν χωρισμό? Τι πρέπει να κάνεις την στιγμή που το ταίρι σου, σου ανακοινώνει ότι για κάποιον λόγο δεν θέλει να είστε μαζί?? Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί τα λάθη που το 99% των ανθρώπων κάνει και που αποδεδειγμένα μειώνουν τις πιθανότητες επανασύνδεσης.

Τσακωμός: Το ξέρω ότι έχεις νευριάσει, ότι θέλεις να του/της πεις πολλά. Θες να ξεσπάσεις και είναι λογικό αφού μόλις έχασες την γη κάτω από τα πόδια σου. ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις όμως. Είναι σίγουρο ότι ο τσακωμός θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα σας απομακρύνει ακόμα περισσότερο.
Προσπάθησε να κρατηθείς. Αποδέξου τον χωρισμό σας χωρίς να πεις πολλά-πολλά. Αργότερα θα έχεις τον χρόνο να τον/την ξανακερδίσεις.

Πίεση: Αν πιστεύεις  ότι 20 τηλέφωνα την ημέρα θα μπορέσουν να τον/την πείσουν να γυρίσει πίσω..κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι με την πίεση, το αντίθετο. Θα τον/την κάνεις να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα ο χωρισμός σας να δείχνει η μόνη λύση


Δώρα: Υπάρχουν πολλοί/ες που πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν ξανά το ταίρι τους με λουλούδια ή με διάφορα ακριβά δώρα. 100% λάθος!Πιστεύεις ότι χωρίσατε επειδή δεν του/της έπαιρνες δώρα??

Παρακάλια: Ένα ακόμα λάθος που κάνουν κάποιοι είναι να ρίχνουν στο πάτωμα των εγωισμό τους ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν πίσω τον/την πρώην τους. Όχι, δεν θα καταφέρεις τίποτα έτσι. Ίσως να σε λυπηθεί, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό που θες. Σωστά?

Άσε που αν τα ξαναβρεί μαζί σου μόνο επειδή σε λυπήθηκε το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα σου ξαναπεί ότι θέλει να χωρίσετε.

Συμπεράσματα: Τα παραπάνω είναι πράγματα που σου εγγυώμαι ότι δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν θα καταφέρεις να τον/την ξανακερδίσεις πίσω.  Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι απλά να δεχτείς τον χωρισμό και να αφήσεις λίγο χρόνο χωρίς να έρθεις σε επαφή μαζί του/της.